Майстор по художествено леене – свещарство от Добрич се включва в Международния фестивал на храните

За нея българските стоки са с предимство, защото предпочита да подкрепя нашата икономика и нашите производители. 


Бисерка Бонева ще представи своята продукция на фестивала на традиционните храни в Исторически парк на 24 и 25 август. Тя е майстор по художествено леене – свещарство, към Националната занаятчийска камара и е част от занаятчиите в ЕК „Старият Добрич“. 

„С радост ще бъда част от Международния фестивал на традиционните храни, на който ще бъде домакин и организатор Исторически парк. 

Както всички занаяти свещарството има своите тънкости и техники. Необходимо е да притежаваш знания и умения за работата с восък и аромати, за да не застрашиш нечий живот. Да, точно така, ако човек не знае какво прави и не знае с какви материали да работи, има и такава опасност,предлагайки своите продукти на пазара“, споделя тя. 

По нейни думи едно от най-важните неща е да изпитваш удоволствие от това, което правиш, от това да си „играеш“ с восъка.

„Важно е работата да те зарежда с хубави мисли и енергия, защото по този начин я предаваш на свещта, която след това ще бъде в нечий дом.

Лично за себе си мога да кажа, че задължително проучвам произхода на своите материали. Работя основно с естествени български растителни и пчелни восъци, които са безвредни за нашето здраве, както и с аромати, предназначени единствено и само за свещи“, казва още Бисерка.

За нея българските стоки са с предимство, защото предпочита да подкрепя нашата икономика и нашите производители. 

„Имаме страхотни чисти продукти, материали и занаяти. Заповядайте на Международния фестивал на традиционните храни в Исторически парк на 24-25 август, за да ви разкажа още нещо за мен, за свещите и за моята работа, както и да ви дам няколко бонус съвета при избора на ароматна свещ и нейната експлоатация след това“, добавя майстор-занаятчийката.

Присъединете се към нашата общност в Телеграм ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД