Александър Иванов и какво е да правиш добрини в съвремието с Милостиво сърцe

"Няма как, да направиш каквото и да било, ако хората нямат доверие в организацията и човека пред нея". От бездомни към бедстващи семейства, та до кампании, фондация "Милостиво сърце", през годинитe е помогнала на стотици хора.

Всичко започва, когато Александър Иванов случайно попада на двама скитници, мъж и жена живеещи в трансформатор, забравени от всички, разчитайки на Божията милост. Така помагайки на бездомните, Александър  разбира, че това е неговото призвание и кауза.
Повече за своята дейност и житейски път, той се съгласи да сподели пред "Красив Добрич".
- Г-н Иванов, бихте ли ни споделили за някои от вашите инициативи и как сте били полезни на хората?
- От откриването на приюта за бездомни 2013г, до сега са преминали над 100 души, а на 40 от тях помогнахме трайно и вече не са на улицата. За да бъдем полезни е много важно хората, да имат желание за промяна. Поддържаме връзка с всички, на които сме помогнали, учим ги как да се справят в живота, а ако се наложи, помагаме и с финансови средства. 
Първият човек в приюта бе дядо Енчо, пенсионер, живял години на улицата, постоянно бит, а пенсията му ограбвана. След като го прибрахме, изкъпахме, нахранихме, чак когато си легна, дядо Енчо проговори и ни каза "Благодаря ви, имам чувството, че сега се раждам". Благодарение на нас, той си възвърна надеждата у хората, а когато го настанихме в дом, той изживя достойно своите старини.
"Ако стана и сега си тръгна, какво става с вашата дъщеря?"- Тогава майката сведе глава и се разплака. Така само за 2 дни, за 11-годишната Мирослава, блъсната от кола със счупен на 4 места крак, чрез нашата кампания и доброволци, успяхме да съберем нужните 3200лв за операция. Когато след 3 месеца отидох, да видя семейството, детето дотича до мен и ме прегърна. 
Ярък пример за смисъла на живота е случаят на Мустафа, който от 15 годишен скита по улиците, дойде при нас с няколко пакетчета отрова, готов да се самоубие ако не успеем, да му помогнем. Приехме го, след няколко дни той дойде при мен с думите "Нещо става, откакто съм тук, обикнах хората". Видяхме потенциала му и го насърчихме, да тренира канадска борба. Така след месеци той спечели републиканско, европейското и световното първенство, а медалите ги подари на фондацията в знак на благодарност.
Получихме дарение и решихме, да се свържем с Жилфонд. Разбрахме, че 8 семейства ще трябва да освободят жилищата си, поради неплатени наеми. С дарените пари, покрихме всички натрупани задължения. За тези хора, това което сторихме бе чудо, защото без нас, щяха да останат на улицата.
На възрастен мъж- диабетик, помогнахме с изготвяне на документи за ТЕЛК, човека се пенсионира по болест и успяхме, да го настаним в старчески дом. 
За 1 година, финансирахме операции на 6 крайно нуждаещи се души. 
- Бихте ли ни разказали за кампанията "Споделен хляб", която провеждате съвместно с клуб "Жътвари"? 
- "Много хора споделят различни неща, но да споделиш хляба си от своята трапеза това е човечност”. 
Раздаваме предимно пакетирани храни на над 100 души, сред тях има трудноподвижни, обездвижени и някои напълно слепи. Списъкът с нуждаещи се е взет от социалния патронаж от община гр. Добрич, както и от дирекция социално подпомагане. Когато някой стане финансово стабилен, бива изключен от списъка, така беше с 3 семейства. На този етап нямаме намерение, да се отказваме, нашите дарители постоянно ни насърчават, да продължаваме. 
- Възнамерявате ли в бъдеще да работите с други организации? 
- Желаем, да работим с добри, морално чисти и съвестни хора. Ние сме хора на действието, готови сме за кооператив за много неща с много хора. В предишна кампания "Милостиво сърце" заедно с клуб "Ротаракт", успяхме да съберем 300кг хранителни продукти.
- Разкажете ни нещо за себе си? 
- По професия съм дърводелец, а най- голямата ми гордост тримата ми синове, са неотлъчно до мен и черпят опит и знания, как да бъдат по- добри в помощ на обществото. От скоро започнах, да пиша книга тя ще разказва историите на хората, на които сме помогнали, така желаещите да я имат ще могат, да се докоснат до добрия пример. От 2012г. до сега мой близък приятел, впечатлен от работата ми, всеки месец ми заплаща възнаграждение. През последната година, не един дарители са ни помагали финансово, благодарение на тях с колегата ми можем, да се съсредоточим над помощта за бедстващите. 
- Имате ли бъдещи планове и какви са те? 
- Да, имаме и те са свързани с размножаване и продажба на растения, като Лигуструм, Японски Чашкодрян и Туя. Освен тях отглеждаме домати, краставици, тиквички, лук, салатки, боб и билки, които ще раздаваме на нуждаещите се хора. 
- Как могат хората, да се свържат с вас? 
- Фондацията набира за доброволци, сериозни и точни хора. Ако желаете, да помогнете, можете да се свържете с нас, на този адрес: https://www.facebook.com/mercyheartfondation

Присъединете се към нашата общност в Телеграм ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД