"Ново Начало" - събора на българите

На 22.06.24г-23.06.24г в Исторически парк, намиращ се в с. Неофит Рилски общ. Ветрино, ще бъде проведен събор под надслов "Ново Начало". За пета поред година, домакините ще дадат най- доброто от себе си за да посрещнат хилядите гости. Милен Петров, част от Исторически парк, отново ще отговаря за организацията на фестивала. Споделя, че през последните години, хората имат все по- голям интерес към историята.

  Исторически парк, организира транспорт за градовете: Шумен, Бургас, Стара Загора, Варна, Добрич и Генерал Тошево. За поредна година домакините ще посрещнат гости от цяла България. Всички обединени в едно ново начало- началото на нещо велико. 
  Ще има забавления за малки и големи. Покрай кулинарните изкушения, гостите ще могат от първа ръка, да опознаят някои занаяти като: грънчарство, кожарство, шивачество, сечене на монети, иконопис и много други. 
  Програмата на събора започва на 22.06 от 11:00ч със сдружения за историческа реконструкция от България, Сърбия, Румъния, Франция, Полша, Чехия и Унгария. Веднага след тях на гостите ще бъде представена "Българска школа за старинни войнски изкуства- Величие". Забавата продължава с конни игри, стрелба с лък и разходка в средновековния лагер "Станъ". 
Съботния ден ще завърши с празничен концерт, който ще се проведе във фестивалната зона. Присъстващите ще могат, да се насладят на изпълнители като: Формация "Орфей", Невена Цонева, ДТА "Зорница", Ансамбъл "Родина", Стенли и бенд, Братята. Останете след концерта и за лазерния пироспектакъл. 
Следващия ден, ще започне със спектакъл на "Прабългарска школа за оцеляване", които ще представят прабългарската дейност, традиции и бойна слава. Посетителите ще могат отново, да се разходят в средновековния лагер, както и да вземат участие в различни игри и в турнира по реконструктивен бой. 
  Елате на с(ъ)бора, за да си припомним защо сме заедно и защо сме народ. 

Присъединете се към нашата общност в Телеграм ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД